D.A.S. anunță demararea distribuirii pachetelor cu ajutoare alimentare

Direcția de Asistență Socială Tecuci anunță demararea distribuirii pachetelor cu ajutoare alimentare – tranșa a III-a şi a pachetelor cu produse de igienă – tranșa a IV-a, din partea Uniunii Europene în cadrul Programului Operațional pentru ajutorarea persoanelor defavorizate POAD2020-2022, începând cu data de 01.09.2021.

Beneficiarii finali sunt:

  • familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la venit minim garantat (VMG);
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei (ASF);
  • persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente (persoanele cu handicap grav şi persoanele cu handicap accentuat, conform certificatului de încadrare în grad de handicap eliberat de Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap/Comisia pentru protecția copilului) şi care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în așezările informale;

Beneficiarii menționați se vor prezenta la sediul din Tecuci, str. Gheorghe Petrașcu nr. 64-66 (fosta Unitate militară – Kaufland) prezentând cartea de identitate pentru ridicarea pachetelor de ajutoare alimentare şi produse de igienă.

Precizăm faptul că se vor distribui:

  • 1 pachet/persoană cu produse alimentare în greutate de aproximativ 26 kg;
  • 1 pachet/persoană cu produse de igienă în greutate de 5 kg;

Pentru asigurarea regulilor de prevenire şi limitare a eventualelor îmbolnăviri şi a răspândirii cu noul coronavirus, rugăm beneficiarii să respecte graficul de distribuire afișat la sediul Direcției de Asistență Socială şi la punctul de distribuție.

Subliniem că persoanele care se vor prezenta pentru ridicarea pachetelor trebuie să respecte măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus, respectiv purtarea măștii de protecție şi menținerea distanțării sociale pe timpul așteptării.

Sari la conținut